formel B – Restaurant of the year 2007 by Den Danske Spiseguide!


Formel B is the award winning Restaurant of the Year 2007 by Bent Christensen’s Den Danske Spiseguide. This Danish guide is the most thorough and handy guide of what to eat and where when dining out in Denmark.

The guide is also awarding the Best Lunch Place, Best Dessert, Best Eat & Sleep, Best Chef, Best Waiter, Best Sommelier, Best Wine List and Best Digestives for 2007 which are followed here below.

BEST RESTAURANT
formel B

The nominees were: formel B, Søllerød Kro, noma, Restaurant Paustian, Malling & Schmidt. Read more about them here.

BEST LUNCH PLACE
Sankt Annæ

BEST DESSERT
Malling & Schmidt

BEST EAT & SLEEP
Ruth’s Hotel

BEST CHEF
Rasmus Kofoed, Geranium

BEST WAITER
Henrik Pedersen, Babette

BEST SOMMELIER
Martin Bek, formel B

BEST WINE LIST
Søllerød Kro

BEST DIGESTIVES
Munkebo Kro

Congratulations!

Source: www.bentchristensen.com

11 Responses to “formel B – Restaurant of the year 2007 by Den Danske Spiseguide!”


 • Det var da fantastisk at høre fra Jan og Lasse.

  Jeg synes ikke Formel B er den bedste restaurant i Danmark, men kan sagtens forstå hæderen. Jeg har ikke spist på alle restauranter, men Geranium står for mig som noget specielt og det er fantastisk, hvad de drenge har fået op at stå. Dermed et stort tillykke til Rasmus Kofoed, samt naturligvis alle andre.

  Tak for alt, hvad I gør for dansk mad og tak for inspiration!

 • Tak for den oplysning Jan. Jeg synes der er meget mystik omkring Michelin-guiden, så dejligt at du kan afmystificere lidt.

  Ved at bladre rundt i Main Cities of Europe 2007 giver det mening med de 500.000 som et minimum.

  Knap 300.000 er der i Århus, så der er et stykke vej endnu. Men i Luxembourg by er der nu kun 125.00.

  Anyways, det er dejligt at vi har Den Danske Spiseguide, så sådan en foodie som mig kan sidde og drømme og blive underholdt – ligesom med et rigtigt godt vinkort 😉

 • Da der ikke findes nogen dansk eller nordisk guide hos Michelin, kommer Danmark desværre kun med i den europæiske guide over storbyer.

  Jeg mener at der skal bo min. 500.000 indbyggere, derfor er det kun Oslo, Stokkkkkholm, Gøteborg, Helsingki der opnår denne status i norden.

  Århus må være tæt på dette indbyggertal, endviddere skal vi nok også regne med en nordisk guide på et tidspunkt, sker dette bliver alle besøgt. Der findes f.eks. en Fransk, en Benelux, en spansk guide etc., med alle størrelse byer, også her kommer deres storbyer i den samlede guide over storbyer i Europa.

  Dette er meget synd for mange af vores gode venner på fastlandet, øerne og uden for København, da der er flere det har stjernestatus udenfor hovedstaden.

  Jan

 • At Geranium har formået at levere dette tårnhøje niveau fra dag 1. er utroligt stærkt gået og det som især (også) imponerer mig ved Rasmus og Sørens parløb. Man ved hvad man vil, når man kan præstere det!

  Ja Jan, det bliver meget spændende at se hvorledes Michelin’erne vil fordele stjerner i DK. Personligt ser jeg meget gerne, at vi overgår f.eks. en by som Rom som vi lå side om side med ved udgivelsen i år. København – og mange steder i provinsen – har en meget flot vifte af restauranter på gourmet niveau.

  Trine

 • Meget enig Trine!!!

  Fik sagt tillykke til Rasmus på selveste aftenen.

  Det er fantastisk hvad han har gjort for Dk.,i form af landsholdet, DM, WM etc….Kanon!

  Uden at have spist på Geranium, ville alt andet en sjerne i Guide Michelin 2008 komme bag på mig. Det sammenspil Søren og Rasmus har, er genialt og så har de også fået stablet et fantastisk team omkring sig, både i køkkenet og i restauranten. Konseptet holder og så er det kun toppen der tæller for de 2 herrer.

  STORT TILLYKKE.

  Jan

 • Til lykke Lasse til jer, Geranium, med den flotte hæder! Årets kokkeprofil til Rasmus Kofoed er mere end fuldt fortjent. En meget imponerende præstation!

  Og tak for din kommentar 🙂

  Trine

 • Tak for de smukke ord omkring Søllerød Kro Vinkort, Lasse.
  Jeg holder også meget af små vinbønder især hvis de kan lave vin og ikke mindst gode vinbønder, det er jo dem vi har på vores vinkort…. bio, øko, tradition og udvalgte ….. ca. 1750 forskellige vine på kortet og ca. 300 yderligere nye nr. vine, som ikke står på kortet endnu….

  God tur til Vordingborg:
  Jeg er sikker på at vores alle sammens far…..det røde lyn nord for Rødby, blomstermanden, vinelskeren, den sympatiske…. kan give gode kvalifiserede indput og gode priser og ikke mindst med mor Vivi i køkkenet, skal det nok gå fantastisk. Husk at hilse med stort knus og kram!

  Formel er for vildt, hvis der var penge på kontoen og plads i bukserne, ville jeg spise der hver mandag.

  Har hørt rygter om, at det var dig der serverede for spiseguiden, da de var anonyme på Formel B og at det er derfor at de vandt prisen….HA HA JOKE!

  Glæder mig til at besøge jer på Geranium (næste år), hils Rasmus og min gode ven Søren samt alle de andre i haven og pas godt på dig selv.

  Jan R.

 • Det bliver svært måske umuligt på noget tidspunkt, at tage 1.pladsen for vinkortet fra jer oppe på kroen de næste mange år. Der skal ihvertfald en dygtig og MEGET grundig vintjener til at finde alle vinene. Jeg vil defor også gerne sige tillykke til jer deroppe med 1.pladsen. og håber at de finde på en ny kategori indenfor vinkort, så vi inde på Geranium kan løbe med prisen for mest “særpræget” vinkort:-). Nej vi har ikke fortjent at vinde noget med det kort, det er nu også svært at lave et vinkort med dybde når de fleste vinbøder der er økologiske/biodynamiske ikke har flere årgange af deres tidligere årgange liggende i kælderene.. Jeg syntes nu det er rigtig spændende at arbejde med et kort på denne størrelse og med fokus på de “små vinbønder”.

  Jeg syntes at Formel B fortjener deres 1.plads, har selv hjulpet lidt til i løbet af det sidste år og har set hvor professionelle alle er omkring deres arbejde. Martin gør det også godt, og det er vel fuldt fortjent.

  Det kan ikke vare lang tid før jeg må en tur til Vordingborg.. jeg kan måske lære noget af Henrik en ting er sikkert jeg tror at man får rigtig meget for pengene.

  Det er jo altid dejligt at vinde.. og med tanke på en travl juletid er det godt med noget positiv response på alt det arbejde man ligger i sit arbejde i denne branche. Håber i alle får en travl tid her sidst på året.

  Mvh Lasse Kruse

  Restaurant Geranium og http://www.kronevin.dk

 • Jan – Stort til lykke og fuldt fortjent!
  Personligt kan jeg godt droppe en aften i biffen for blot at underholde mig med jeres vinkort. Det fungerer for øvrigt skide godt på jeres nye flotte website.
  Og tusind tak for din kommentar ikke mindst!

  Bo – nice to see you back! 😀 Babette. Well, it seems like my wish list will be a never ending story – but isn’t that what wish lists are for, anyway.

  Trine

 • Hi Trine,

  Thanks for posting. I´ve really been looking forward to this.

  Jan, you and Henrik are both Top Notch and your dedication to your job is really admirable (and how it should be). You know how to make a guest feel special and all others must bow in the sand. I think its a bit like rock music. Theres Dylan, and then theres all the rest.

  My last visit to Babette was out of this world, the greeting from Henrik, the outstanding attention. Congrats Henrik. You deserve it.

  I still dont get the hype about Formel B, but apparently enough others do.

  Congrats to all…..

 • Tak til alle dem der har været med til at få Denmark op på nutidens sympatiske niveau.
  Vi er stolte af at være en del af dansk gastronomi, service og ikke minst af kåringen “bedste vinkort”.
  Tillykke til alle dem der fik en pris med hjem og også dem der havde fortjent det.
  Endvidere er jeg også glad for at være fri for at finde “kun” en vinder, det må være svært, alle andre har tabt! Kom nu op med humøret, i er fantastiske!
  Stort knus til drengene på Formel B, der er ikke lang vej til 2 stjerner i den røde guide….ca. 135 dage.

  Mvh. Jan Restorff

Comments are currently closed.